BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, January 10, 2009

silap masuk...

hari ni aku n kema n kwn die p la dgn semangatnye nak masuk kelas 5 jam utk amik lesen memandu..kol 7 dah bangun mandi n bersiap..tggu depan masjid dlm kol 7.55 pagi sbb uncle tu kate kol 8 dah kene tggu kat masjid tu..so kami tggu la...

bile dah kol 8 uncle tu still tak kol lg..kami pon cam pelik..pastu kol lak uncle tu kate kami tggu kat masjid n die kate die akan datang amik...

pastu tetibe dtg sebuah kete kancil yg bese dijadikan kete untuk ujian memandu berhenti btol dpn tmpt kami menunggu..org yg dlm tu plak kebetulan cina sambil membuat isyarat pegang stereng kami pon angguk yg mmg kami nak p amik lesen..tanpa bertanya terlebih dahulu kami trus masuk dalam kete..

uncle tu pon tanye...

uncle: you all nama apa?

aku pon jwb..kami baru nak daftar...

uncle pon tanye lagi: you all nama apa? sambil check kat list dia..
kenapa ada tiga?

aku pon jawab: ha..sepatutnye ade 4, tapi kwn sorg tu dah penah amik lesen..(tanpa menyedari yg ade berpiluh2 org kat depan masjid tu menunggu utk nak daftar lesen memandu jugak..)

uncle tu pon kate lagi: sepatutnya ada 2..you all nama apa?????

kami pon pelik..aku terpandang lebel kat senarai nama die c*emerlang institute..
dalam hati aku pon berkata (aamak salah masuk kete)..huhu..

aku pon jawab kat uncle tu..alamak uncle! salah la..kami bukan janji ngn cemerlang..

uncle pon kate akhirnye: sbb tu la i tanya you all nama apa..sekalang sudah silap..

kami pon turun kereta itu dengan rase malu kepada pak guard u*sm dan terus duduk menyorok dibelakang pondok...

hampir satu jam menunggu n org2 lain yg menunggu pon dah semakin kurang..aku call balik uncle tu..die kate die datang amik..aku pon mcm nak marah..huh!!baru nak datang amik?? ok lah..dalam 5 minit kami pon sampai kat tmpt tu n wat la bende yg sepatutnye mase nak amik lesen..n dgr ceramah yg amat best lagi lawak sampai aku nak pecah perut..tu untuk 3 jam pertama la..lepas rehat penceramah lain masuk..aku dah mula ngntuk..nasib 2 jam ja..pastu abes ja kami pon balik..

abes cita...

moral of the story..jgn nak suka suki je masuk kete tanpa bertanye..hahaha..

1 PENDAPAT SEJAGAT:

Ayaq masak said...

Ahahaahahh.. hampeh sungguh...