BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, November 28, 2008

stress....

pos ini telah dibuat melalui internet sesat yg free dr en.ariffin's house..tq ye incik aripin..
len kali sesatkan lg internet ini..hehehe...

aku stress..
dok umah pon stress???
jwpnnye..ye..
saye sgt stress dok umah..sbbnye....
sy suke mkn dok umaaaaaaaaaaaahhhhhahahahahaha....
camne la nak kurus...
goreng ikan masin je leh habiskan nasi seperiuk...
blom lg mak haku msk tempoyak..mau aku makan sambil baring...
btol kate org(org mane ntah..) klo mak yg masak...ikan masin pon rase sedap mcm mknn yg paling sedap di alam semesta...

ikan masin????
ya ikan masin..kerana kemalasan tahan maksimum sudah melanda diri mak haku....beliau sudah menyedari bahawa beliau mempunyai anak dare di rumah..owhh..tidak!!!!!!!!!!!!!!!!!
gue mungkin jadik bibik kembalik di rumah inik..ngak mau ah..ngak mauk....

tetibe aku berminat kepada haiwan setelah cube men'translate' teks utk projek tahun akhir ttg national geographic..

Wednesday, November 26, 2008

mee kari...

hari ini mak haku masak mee kari..
sungguh sedap...

aku tension btol ngn mak aku..bile dtg rajinnye nak memasak..die akan masak bagai nak rak..
mcm nak wat kenduri..padahal ade 4 org je pon kat umah aku u nak mkn..
cube die wat tak rajin langsung nak masak..nak goreng telur sebijik pon soh aku..
hahaha..

pastu mrh plak ble org kutuk anak die gemok2 belaka...hish..xpaham aku...sendiri mau hengat la..

dok rumah 2 ari ni mcm best gile..bangun dah tgh ari..siap mak kejut panggil mkn...hahaha..pemalas ke tak anak dare cam tu..huhu..tp aku dpt jangka 2 ari ni je...
pasni mak haku akan jadi garang macam ibu tiri cindarella..haha..

Monday, November 24, 2008

terselamat dari maut....

pgi td kol 11.30 pg aku naik bas untuk pulang ke kL....
lepas bagai nak rak hangkat brg yg penuh 2 kereta dan menghantar comforter rimau ke dobi aku pon mmelenakan diri di dalam bas yg bunyinye bagai nak roboh..tp masih meluncur laju...
tibe2 aku terjage dr tdo...rase cam senak perut pasai apa nth..

sbbnarnye sebelom bli tkket bas syrikat yg 1 ni aku dah rase cam tak sedap ati je..
tp aku bli la gak sbb tu je yg ade...

sampai tanjung malim tetibe bunyi 1 letupan kuat yg agak memeranjatkan haku yg mengantuk gile setelah satu mlm berjage tak leh tdo.... aku tergezuz bagai nak rak cume sempat cover latah aku yg agak menjadi2 semenjak dua menjak ni...

aku agak panik..bas yg kami naiki terhuyun hayang dan berjaya dikawal oleh driver bengong yg bawak laju tu...bas pon berhenti di tepi jalan dan terselamat dri masok ke dalam longkang yg tak bape nak dlm tp boleh melemaskan budak umo 3 tahun klo air penuh dlm longkang tu...

dalam mase 15 mnt menanti2 jawapan kepada persoalan bunyi letupan apakkah itu..kami merasa kuciwa kerana tayar bas panciit..gle bahaya..klo tak dpt kawal bas td..kenduri aruah mlm ni jwbnye mak haku...huhu..dahsyat gle...aku rase nak sekeh je driver bas tu sbb bwk laju..

kemudian kami di suruh turun....pemandu bas menahan bas2 lain yg lalu di jalan yg same dah mmenghimpitkan kami ke dalam bas yg ade kosong..aku dapat naik bas ketiga yg ditahan iaitu bas mara liner..(akhir aku naik bas ni mase kat matrik dulu..huhuhu..)

kemudian aku pon selamat sampai di pudu raya pada hampir pukul lima petang...

YANG MENJADIKAN PERJALANAN KAMI LAGI MEMBAHAYAKAN IALAH..TIADA DRIVER SPARE OKEY..GILE SETAN SYARIKAT BBAS NI..PATUT LA KENE BERHENTI PERKHIDMATAN SEMENTARA DULU..(PANDAI2 LA korang teka bas ape..)

aku fobia dah nak naik bas yg bakal meragut nyawa aku dan telah meragut nyawa penumpang2 lain suatu ketika dahulu...

aku hanya mampu bersyukur kerana aku masih mampu melihat donia ini lagi..
ALHAMDULILLAH...

sekian..

Monday, November 17, 2008

haih.....

dah nak exam balik...
hape pon aku tak stadi lgi nih...
setan M ni tak cukup kat usm..kat umh pon die ikot gak...
lg ramai ade la..
aduh la....
aku nak jawab pe mase exam nnt...

sosiolinguistik?????
nak jwb ape nih???

dok umah aku tgk hindustan jer...
leh ke jwb untuk exam nnt?leh ke?leh ke?
aduh la.....

tak tau la nak cite pe lg..sbb aku takde bende menarik yg aku wat kat umah ni selain makan, tido, tgk tv buruk ngn donlond lagu hindustan....

majulah sukan untuk negara...
pandu cermat jiwa selamat..
gunakan tali pinggang keledar..anda mampu mangubahnya...



video

Saturday, November 15, 2008

jangan paksa...

korang suke tak kalau orang suke pakse korang buat ape yang korang tak suke?
tak suke kannnnnnnnnnnnnnnn????

jadi tolong la jangan paksa orang buat sesuatu yang orang tu tak suke...
tolong ok???aku mintak tlg sangat2....

aku paham sangat perasaan orang yang dipaksa dan terpaksa...

buat adik aku..sabar je la...aku tau perasaan ko yang terpaksa..

tp bgus untuk tetapkan pendirian untuk tak ikot cakap orang..perasaan sendiri lebih utama dari perasaan orang lain....tak mudah untuk hidup dalam keadaan yang buatkan kita tak selesa....

hidup dengan golongan orang2 yang kite dah tau perangai mereka...

sabar je la dik oii...

ni nak share ngan angpa iklan raya yg kuceeengg..
huhu..lawak giler..
ini iklan raya peberet aku tahun nih...
layaaaannnn..

video

hari ini ari sabtu....

dah ari sabtu dah..
tp 1 bende pon aku tak stadi lg..
salahkan game yg aku cilok kat kakak aku..
hahahaha..
malas tol la nak balik usm...
takde semangat langsung rasenye...aduh....

nak kemas brg lg..nak packing...nak hangkot masok stor..
aku igt nak import buruh kasar dr umah aku ni ha (adik aku..hahaha)
tp masalahnye duit tak berapa nak mengizinkan..kang tambang dah bape..duit makan lg..huh!! tak bole..tak bole..tak pe la..korbanla sket lemak2 aku yg dah terkumpul lame nih...nak wat camne..huhuhu...

Friday, November 14, 2008

hapdet...

setelah lebih sebulan aku tidak menjenguk ke blog yg tdk berape menarik ini...
akhirnye..
aku KEMBALI....HAHAHAHA...

bukannye aku tak nak hapdet kenkawan... Masalah yang melanda ialah INTERNET di USM..
ataupun name glemernye.. USM HOTSPOT... masalah yg dihadapi dengan en.hotspot ni..mungkin kerana terlalu ramai peminatnye yg die nak kene layan..so, sangatlah lambat dan jarang2 sekali menyinggah di bilik sy..maklumlah..sejak kembali ke tanah jajahan asal atau kembali ke tanah kedaung dan kembali merampas tahta sebagai tuan tanah..
haku terpaksa akur menerima kunjungan en.hotspot yang bagaikan tidak ade mase nak berkunjung ke tanah jajahanku...

sebab yang lain nye ialah..setan M (malas) yang berkunjung ke tanah jajahanku lebih kerap dari en.hotspot.. jd keutamaan ku berikan kepadanya..

sebab yang lainnye...otak aku dah ketandusan idea untuk merapik kerana ku merasakan bahawa..ade ke orang nak bace rapikkan aku yang terlalu tinggi tahap rapikkannye....sehingga kenkandang tuan yang merapik itu sendiri tidak paham ape yang dirapikkannye....

okey la...
[erkembangan terbaru haku...
aku sempat melepak di rumah sementara menunggu exam yang lagi satu itu..
ape yg aku buat kat rumah??
hmm..soklan yg sukar dijawab walaupun haku sendiri yg tanye...
ape yek??
aku tak wat pape pon selain makan, men game, tdo, berkung fu ngn adik haku dan juge.....menyakat mak haku..yeah!!!

study??? huhu..soklan hapekah itu??
ingat aku ni ape???
mesti la TAK...hahahaha....

walaupun hbt 302 tu nak jawab exam hanye kene tgk movie2 yg telah diberitahu..
tp aku tak tgk lg..sbbnye..
1) lord of the ring- haku geli tgk toyol yg name golumn ke hape ntah..
2) pirates of the caribbean-haku geli tgk geng2 pirate yg kepale sotong n membuatkan haku tak lalu nak makan sotong..
3)gosford park-bosan gile seyh...seminit pertama aku terlelap sehingga 4jam..huhu..dahsyat..
4)my fair lady-haaa...akhirnye..cite ni je yg aku tgk..tu pun tak berapa nak abes coz aku tgk takat time die nak bertukar jd pompuan cantik je...

so ni la sbb2nye...

n lagi satu sebab..aku telah berjaya mencuri lebih 10 game ala2 zuma dr kakak aku..sampai tak hengat donia aku mengklik tetikus ku..hehehe..(ni major pnye sbb nape haku tak setadi...)

oleh itu...
mase depan haku sem ni...amat lah gelap segelap rumah hantu di genting highlands (kire ade la cahaye samar2 cket)...aku harap pointer ku yg selama ni menaik tdk rela untuk turun supaya ku masih berada ditahap selamat..doakan haku yek pembace2 setia..(ade kew???)

fuh..panjang jugak aku merapik...
k r nak tdo..