BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, April 14, 2009

TEKA-TEKI

Teka-teki ni aku penah kene dulu...

memang jawapannye sangat la menyakitkan hati..

aku rase ramai gak yang dah tau teka-teki ni..

tapi...

ni blog aku kan..suka hati aku la nak letak..hahahaha!!(kejam gile..)

ada yang kata teka-teka ni..

TEKA-TEKI YANG LAYAK DIBERI PENAMPAR !!!…

pape pon..layaaannn!!!

1) Lubang ape yang rasanye hangat, nikmat dan nyaman?
Answer: LUBANGun pagi2, tarik selimut pastu lu tido balik….

2) Minyak ape yang disukai oleh lelaki?
Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M opp!!! salah EPL laaa

3) Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
Answer: Kuih salah bikin.

4) Binatang ape yang power dlm bab berKarate?
Answer: Kuda belang….cube kira brape black belt dia ade.

5) Siape yang menemukan dompet kulit?
Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan kepada saye.

6) Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?
Answer: Pintu yang ade tulis ‘TARIK’

7) Saya ade 3 kepala,4 tangan dan 5 kaki…siapakah saya?
Answer: Pembohong…

8) Apa dia ‘Jauh di mata, dekat di hati’?
Answer: Usus

9) Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?
Answer: Kutu rambut

10) Nenek sape jalannya meloncat-loncat?
Answer: Neneknye si katak

11) Kenape lelaki jarang kene penyakit anjing gila?
Answer: Sbb lelaki ni kan ‘buaya’

12) Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?
Answer:Sekretari baik………………’Selamat pagi Boss’
Sekretari kurang baik………..’Dah pagi ni Boss’

13) Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?
Answer: Dua-dua tak kenal korang…heheheh

14) Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?
Answer: Tukang gali kubur

15) Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?
Answer: Tahi hidung

16) Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?
Answer: Dua-dua kalau dah ‘kringgg’ bole diangkat…

17) Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?
Answer: Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa …gile ape…

18) Gajah terbang dengan ape?
Answer: Dengan susah payah……

BENGANG TAK??

11 PENDAPAT SEJAGAT:

nakal82 said...

aku punya teka-teki: ayam apa yang bertelur kat dalam hutan, atas gunung dan jugak dalam gua. tapi tak bertelur dalam reban plak!!

sapa bijak sila teka...

poison ivy said...

ayam yang tak dok kat dlm reban..

nakal82 said...

salahhhhhh...........

kak ja said...

Lawak-lapaq-penampaq mcm ni bg kja lbh cerdik bunyinya drp lawak 'sesetgh org tu'..

Wasatiah Gurlzz said...

haha..teki-teki mcm bangang...(haha, terkasar plak)..

poison ivy said...

kak ja-haha..mmg btol tu..

wasatiah-hehe..tak kasar pon..tu baru tahap kedua kasar..

nakal82 said...

apa yang kasar sebenarnya ni???teka-teki aku tu ke???

huhuhu...sedeynya, aku rasa teka-teki aku xde langsung eleman2 ganas dan bahasa kesat..

aku dapat teka-teki tu daripada seseorang yang spesel pada waktu yang awal pg gila...jadi aku nak kembangkan la, itu je niat aku!!!

poison ivy said...

adam-hek eleh..kak nurul kate die punye ayat tu yg kasar..emo lebey pehal!

Wasatiah Gurlzz said...

lah..apehal lak ngan si Adam nih..haha..lain org ckp, lain lak yg dier paham..huhuhu

Wasatiah Gurlzz said...

eh, naper sya rs en Adam sudah silap paham?..huhu..sorri ye cik Adam, komen kesat itu tiada kaitan dgn teki-teki anda...

poison ivy said...

wasatiah-biasala..dia tu tak tau pasal pa hormon terlebih..pelik tol..