BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, November 24, 2008

terselamat dari maut....

pgi td kol 11.30 pg aku naik bas untuk pulang ke kL....
lepas bagai nak rak hangkat brg yg penuh 2 kereta dan menghantar comforter rimau ke dobi aku pon mmelenakan diri di dalam bas yg bunyinye bagai nak roboh..tp masih meluncur laju...
tibe2 aku terjage dr tdo...rase cam senak perut pasai apa nth..

sbbnarnye sebelom bli tkket bas syrikat yg 1 ni aku dah rase cam tak sedap ati je..
tp aku bli la gak sbb tu je yg ade...

sampai tanjung malim tetibe bunyi 1 letupan kuat yg agak memeranjatkan haku yg mengantuk gile setelah satu mlm berjage tak leh tdo.... aku tergezuz bagai nak rak cume sempat cover latah aku yg agak menjadi2 semenjak dua menjak ni...

aku agak panik..bas yg kami naiki terhuyun hayang dan berjaya dikawal oleh driver bengong yg bawak laju tu...bas pon berhenti di tepi jalan dan terselamat dri masok ke dalam longkang yg tak bape nak dlm tp boleh melemaskan budak umo 3 tahun klo air penuh dlm longkang tu...

dalam mase 15 mnt menanti2 jawapan kepada persoalan bunyi letupan apakkah itu..kami merasa kuciwa kerana tayar bas panciit..gle bahaya..klo tak dpt kawal bas td..kenduri aruah mlm ni jwbnye mak haku...huhu..dahsyat gle...aku rase nak sekeh je driver bas tu sbb bwk laju..

kemudian kami di suruh turun....pemandu bas menahan bas2 lain yg lalu di jalan yg same dah mmenghimpitkan kami ke dalam bas yg ade kosong..aku dapat naik bas ketiga yg ditahan iaitu bas mara liner..(akhir aku naik bas ni mase kat matrik dulu..huhuhu..)

kemudian aku pon selamat sampai di pudu raya pada hampir pukul lima petang...

YANG MENJADIKAN PERJALANAN KAMI LAGI MEMBAHAYAKAN IALAH..TIADA DRIVER SPARE OKEY..GILE SETAN SYARIKAT BBAS NI..PATUT LA KENE BERHENTI PERKHIDMATAN SEMENTARA DULU..(PANDAI2 LA korang teka bas ape..)

aku fobia dah nak naik bas yg bakal meragut nyawa aku dan telah meragut nyawa penumpang2 lain suatu ketika dahulu...

aku hanya mampu bersyukur kerana aku masih mampu melihat donia ini lagi..
ALHAMDULILLAH...

sekian..

2 PENDAPAT SEJAGAT:

Ayaq masak said...

wesss alhamdulillah ko takde hape2. wuu.

poison ivy said...

alhamdulillah gak la...
klo tak mesti hgpa sume dah on the way p ipoh ptg isnin tu..huhu..