BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, May 26, 2009

Jurnal Bibik

ya..


Sepanjang bibik menjadi bibik di rumah ini, bibik amat senang bangat. Kerja bibik ngak susah ya. Ngak perlu bangun awal pagi bikin sarapan. Bagus juga ya majikan bibik ngak suka sarapan pagi.

Kerjaan bibik hanyalah cuci pakaian, pinggan mangkuk sama cawan dan periuk sama kuali serta sudu garfu dan gosok pakaian. 

Bibik juga hanya perlu menyapu dan memvakum 2 hari sekali. tapi kerja yang paling bibik benci adalah membasuh besen kura-kura. Ya!! kura-kura nya gedik bangat ya. Pantang di taruh air yang banyak terus mauk berenang-renang keluar. Geli amat sih.

Bibik juga boleh makan yang banyak. Ngak ada halangan. Bibik makan setengah jam sekali. Bibik masak sendiri.

Yaa..bibik juga semakin pandai masak kok. 

Lagi apa ya...? Hah..bibik sangat suka ya. Bibik boleh menonton tv sepanjang hari. Ngak ada siapa yang melarang. Kadang-kadang bibik surf internet gitu..chatting sama kawan2..ya hebat jugak bibik ini ya...

Tapi bibik sedih amat kok. Majikan bibik ngak mauk ambil Si Kumat di kampung. Malah diberinya sama anak adiknya. Bibik udah kangen bangat sama si Kumat itu. Ngak apa2 kok, hamster bukan seekor..nanti bibik kaya bibik beli sepuluh ekor gitu..hahaha..

Ya udah..penat udah bibik merepek nih.. udah dulu ya.. permissi..

3 PENDAPAT SEJAGAT:

atira eliya said...

ya udah.. itu bibiknya di KL.. bibik di TRG ni letih bangat.. udah siapin cuci pinggan bersinki2 di dapur.. 5 minit kemudian penuh semula sinkinya.. banyak hantu makan..
kadang2 mauk tendang saja anak2 kecil ini.. bagi makan sama kura kura di KL

poison ivy said...

ya bibik disan itu udah di ajak ke mari ngak mauk..lihat saja bibik di sini bisa goyang kaki lagi..hahaha

akmar afifah said...

sgt bagus la bibik berdua ini..makin mahir bikin kerjaan..
pasti ibunya sayang bangat