BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, March 8, 2010

pertama kali

Pertama kali aku berdepan dengan penumpang yang betul2 tengah marah...huhu..

Apakah perasaan ku???rase nak terkencin pun ade gak. Semuanya disebabkan flight overbooked dan penumpang itu memang tidak dapat terbang. Aku dah bgtau senior aku bahawa penumpang itu tak mau give up flight die sbb dia ada important meeting. Aku yang punya comel ni pujuk pun dia tak mahu, inikan pula kau yang tak ensem dan lansung tak friendly itu... Makin melenting la penumpang aku yang gagah perkasa itu.

Seb baik la ade kawan die yang boleh menenangkan perasaan marahnye itu, kalau tak, mau berbekas lima jari pipi aku yang gebu neh.

Tapi aku tak marah die, mmg die tak salah, kalau aku pun mengamuk if dah tau flight tu dah penuh, terima lagi penumpang buat ape? cari penyakit la maknanya. Or org yang menerima tempahan tu patutnya ambil tahu la sikit tentang config flight kan. Tapi aku tak mau komen banyak la tentang ni coz aku tak tau macam mana kerja diorg kan, tak leh nak salahkan diorg sepenuhnya. Janji aku wat keje aku sudah.

Dan, sejak aku dah buat macam2 keje kat airport tu, ade ramai penumpang yang bersembang ngan aku kata "u speak good english", aku tak pasti la sama ada diorng tu perli ke, ihklas ke kan.. ataupun english dorg pun tahap2 aku gak..hahaha..dan ramai orang warganegara asing yang agak terkejut bila aku btau dorg sebenarnya kat mesia ni, student2 belajar english since standard 1 lagi, and ade gak yg since kindergarten. Coz dorg kata tak semua org mesia pandai cakap english..errmmm..aku ade tersalah sebar informasi ke agak2?..huhu

Ade jugak mak arab yg bosan bercakap ngn aku coz aku sengaja buat2 tak paham english dorg sebab dorg sgtla mengada2...jadi, untuk membuat dorg giv-up meminta itu dan ini, aku pong wat2 la blur..hahaha..jahat2..

3 PENDAPAT SEJAGAT:

atira eliya said...

haha.. tu mknanya ko punya eng bagus lah... dan yg paling bagus bile ko pura pura tak faham tu.. haha. lawak gle

Nur Akmar said...

adah, itulah ayat yg ckp dekan kita dok ulang iaitu "orang Msia nih paling terer BI antara suma, maklum la blaja BI dr taska, cuma tk di practise ja bcakap" erk!!(sb 2 gagap spt saya..hehehe)
Sonoknya anda dpt jumpa org aneh2..

poison ivy said...

tirah-maleh weh aku nak layan mak arab tu..last2 aku wat2 blur n die btau senior aku soh gantikan tmpt aku coz aku xpaham pe dia ckp..

kema-mmg seronok la tp kdg2 sgt tension n senak perut juge...