BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, November 28, 2009

Selamat Tinggal KLIA

Sebulan On-job training kat KLIA dah berakhir dah. Barulah aku boleh cerita apa yang aku buat kat KLIA tu selama sebulan. Keje aku agak senang kalau nak dibandingkan dengan keje yang staff M*AS.

Keje aku lebih kepada koyak boarding pass, buat pengumuman berlepas(skali je pon dapat buat), assist penumpang, tunggu kapal sampai, tag bag yg oversized, bukak gate, ngorat crew eh silap..

Keseluruhannya bagi aku keje ni best r, tapi memandangkan aku tidak suka beberapa perkara yg buatkan aku rasa aku tak leh nak sambung keje kat sane. Klau perkara2 tersebut tak timbul mungkin aku masih di KLIA. Sejujurnya, keje macam ni lah yang aku suka. Tak banyak pressure. Selesai 1 tugas dah habis time tu je. Tak perlu nak pk2 banyak. Dok sana pon badan makin naik.

Tapi, perkara yang paling aku suka kat sana ialah...4 dara neh. Aku kenal diorang masa kat tempat training kat kerinchi tu lagi. Tapi yang menariknya, tak sampai sebulan pon kitorng kenal, kitorang dah boleh rapat. Dok sebilik ngn diorang makin buatkan aku kenal diorg dengan lebih dekat. Perangai diorg takde la plak yang menyakitkan hati. Dok ngn diorg ni boleh buatkan aku tergelak memanjang except time aku saki kepala la.

Benda yang paling peliknya kat sana, ada orang kata aku ni jenis pendiam n suka bersendiri. Apakah??? ok adan n ayaq aku tau hangpa tengah dok gelak dgn kenyataan tersebut. Sebenarnya aku menjauhkan diri coz kdg2 if aku rasa sumone tu agak annoying, aku ebih suka menjauhkan diri dari org itu krn lebih baik b4 timbulnya pertengkaran.

Thanks to senior aku yg mengajar aku selama 2 hari utk SNY(aku pon tak tau sny neh stand 4 what..) Ada 4 orang semuanya iaitu Azhani, Ezzatul, Fadhli n Abg Mufaizar or lebih dikenali dgn Roy.

Tak lupa juga kepada junior2, thanks 4 menceriakan 2 mnggu terakhir kami. Zaidi, Ashraf JHR, Ashraf PRK, Firdaus, Meo, Khairul, Anuar, Redha, n juga kepada nama yg tak disebutkan ini, selamat menghabeskan training dengan jayanya.

gambar akan diupload kemudian atas sebab2 internet yg cam *&^%#%^&*.

4 PENDAPAT SEJAGAT:

Ayaq masak said...

Pendiam? Suka bersendiri? HAHAHAHAHAHAAHAR. Ntah la, dengan kitorang takde lak ade ciri2 di atas. Tak kena crowd kot?

Tapi kalau makcik ni tengah bengang jangan kacau die..hu hu hu~

poison ivy said...

ye ayaq..sila gelak, sudah ku jangka itu..

btol2..mmg silap crowd punye..

: yong harun : said...

hohohoho..adah..leh caye ke? hahahha..

poison ivy said...

ape yg ko tak caye neh yuni???moskel2..