BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, October 9, 2009

Maraton

Hari ni aku dah buat maraton... Pakai baju kebaya lak tuh.. Hebat tak aku???

Cerita dia cengginih..

Aku baru balik dr wangsamaju. Makan ngn nazirah kat tempat peberet kitorang. Makan celup-celup. Pas makan kenyang2, aku pon balik la umah.

Nak balik umah aku kene amik bas kat pasar seni, pastu tukar bas lak kat IOI mall utk balik umah aku. Jadi, aku dah bajet dah yg aku akan sampai dlm kol 9 jadi aku sempat la amik bas kol 9.20 camtu sbb bas nak balik umah aku neh sejam satu.

Nak dijadikan cita jalan plak jem macam haram. Kat brickfields tu dah macam ape je kete banyak. Tambah2 dah nak dekat raya neh.

Setelah melalui kesesakan lalu lintas, bas yg aku naik pon dah nak sampai kat destinasi cuma kene lepas lampu isyarat je. Tetiba aku nmpk bas yg aku akan nek kuar dr simpang dan menuju ke tmpt sepatutnya aku nek bas. Dalam hati aku, aku mmg tak sempat la nek bas tu, kene tunggu sejam lagi la jawabnya. Aku pun cam putus asa. Tiba je kat tmpt bas berhenti teitaba aku dapat satu kuasa. Dengan speck yg penuh kabus aircond, aku pun start angkat kain separas betis n start naik tangga. Dengan harapa aku dapat kejar bas tu n balik dengan selamat. Naik tangga terhoyong-hayang. Makin lama makin tinggi aku angkat kain. Naseb baik la kat atas jejantas tu tak ramai orang.

Turun plak jejantas, nasib tak jatuh tersembam, aku masih kontrol ayu, wpun kain dah sampai paras lutut. Aku jalan makin laju n sampai la ke seberang jalan. Fuh, elok je aku sampai, bas tu pun sampai. Fulamak.. tetiba aku bangga ngan diri senirik. Rupanya ada orang perasan aku dok wat maraton td. Aku nek bas je n tengok luar nampak ade org ramai2 cam pandang2 n gelak2. Lantak la, malam ni je pon korang nmpk aku. Janji aku sampai umah cepat.

2 PENDAPAT SEJAGAT:

Ayaq masak said...

Hahaha... tiba2 aku menjadi khabir batia dan terbayang scene hang dok berlari bagai nak rak, lepas tu skip kepada scene orang yg nampak hg berlari bagai nak rak pulak. Aku boleh bygkan mmmm....

poison ivy said...

hahaha..hg ni bleh bikin filem lah..