BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, June 8, 2009

nasib tak menyebelahi diri

Nape bile aku nak menhadapi hari penting dalam hidup aku mesti penyakit nak datang?


Aku nak p interview sok, mlm td start sakit tekak n sakit kepala.

La ni selsema plak. Badan semakin panas. Mata semakin pedih.

Aku tak tau la pe salah aku. Memang aku mengharap ada hikmah di sebalik semua yang berlaku.

Bukan senang nak terima hakikat. Tapi tu la hakikat. Jadi nak tak nak kena terima jugak. 

Yang aku tau aku akan cuba buat yang terbaik n then berserah pada yang maha kuasa.


Ada orang suruh aku cari bf. For what???

"la ni dah bleh start cari bakal suami, cukup masa kawin..."

"tak kawin pun leh hidup ape..."

"memang la, tapi kawin la senang sikit hidup.."

"senang apa yang banyak aku tgk menyusahkan ade le..."(dalam hati je tak nak kene cepuk)


Bukan aku takmau kawin. Belum sampai masa. Dah cukup apa yang aku nak nanti aku kawin la. Tu pun kalau ada orang nak pinang aku kan..

Aku muda lagi. Releks la.. Ade rezki ade la. kang aku kawin cepat kang kate plak tak de nak tolong mak bapak. 

So, dah sampai jodoh nnt aku kawin yek. Jangan risau2 pasai aku..

3 PENDAPAT SEJAGAT:

kak ja said...

Get well soon!!

Musim ni kena jaga kesihatan bebetoi.. Kena cukup minum ayaq.. Mandi tu uk-ak-uk-ak.. kena kerap skit (sambil tersipu2 kerana terasa menyindir diri sendiri)..

Sampai jodoh, Adah tetap akan kawin, kan? Skg muda lagi.. bnyk lagi agenda dlm hidup yg bleh/patut diberi perhatian..

Ayaq masak said...

Hmm soalan kawin tu pun dah merebak kat aku..ape kehenye asal grad je kawin, asal grad je kawin..nyampah gak aku..

Makan ubat, minum air byk2. Good luck interview~

poison ivy said...

kak ja- tenkiu..hehehe..kita serupa.. dah sakit baru pandai nak berbaik2 ngn bilik air.

kan kak ja kan... ntah pape ntah org yg soh sy kawin tuh.

anim- haha tu la pasal. klau aku pk nak kawin je dlm hidup ni bek aku tak yah sambung degree. pas spm kawen trus. aku yg p minang org tak pyh org pinang aku..

tenkiu2..